Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

22 procent fremgang på seks uger

Trods mange ordrer var indtjeningen i iværksætter-virksomheden WoodCon ikke tilfredsstillende. En vækstinvestering fra imidt til to vellykkede forløb om effektivisering og strategi har forvandlet de røde tal på bundlinjen til sorte.

(Casen er udarbejdet i 2016)

Udfordringen

De to tidligere kolleger Gert Nordingsgaard og Klaus S. Berthelsen sprang ud som iværksættere med virksomheden WoodCon i 2011. På det gamle savværk i Løve syd for Silkeborg fremstiller WoodCon spær og kviste til dansk byggeri.

I starten satte de alle sejl til for at trænge ind på markedet, og deres mange års erfaring indenfor konstruktion og beregning af spær gav pote.

”Vi var dygtige til at få ordrer i hus, men vi tjente desværre ikke en bønne på dem”, siger Gert Nordingsgaard.

Heldigvis løb han på en bekendt, som anbefalede at søge hjælp hos imidt.

Forløbet

Gert Nordingsgaard fulgte rådet, og det fortrød han ikke. WoodCon fik strikket et forløb sammen, som passede præcis til virksomhedens udfordring.

”Vi havde speederen i bund og alt for travlt til selv at se, hvordan vi kunne effektivisere. Vi var blevet ”hjemmeblinde”. Men eksperterne, som kom, så hurtigt det, vi selv var blinde for. Små justeringer gav rigtig meget og fik vores effektivitet 22 procent op på kun seks uger”, siger Gert Nordingsgaard. 

Et par år efter fik WoodCon igen brug for imidts hjælp, da virksomheden led under en priskrig med konkurrenterne.

”Desværre var vi hoppet med på en tankegang om løbende at sænke priserne, så vi tabte penge. Med imidt som motor fik vi bevilget et forløb til at udvikle en strategi”, fortæller Gert Nordingsgaard.

Imidt-effekten

Det var igen nyttigt for de to iværksættere at få andres øjne på WoodCon.

”Vi fik en kraftig øjenåbner. Den eksterne rådgiver, som imidt formidlede kontakt til, hjalp med at trække vores DNA ud, så vi kunne koncentrere os om det, vi er skrappe til frem for at løbe stærkere. Skuden blev drejet i en anden retning, og bundlinjen gik fra minus, da vi startede i august 2014 til plus i 2015-regnskabet, og vi har nu en god forretning”, siger Gert Nordingsgaard.

Den store tavle, som siden 2013 har hjulpet med at sikre effektivitet og overblik hænger stadig på væggen hos WoodCon. Og tiltroen til imidt er stor.

 

 

 

Om virksomheden

Navn: WoodCon A/S

Antal ansatte: 22

Branche: Fremstilling til spær og kviste til dansk byggeri

Kommune: Silkeborg

www.woodcon.dk

Casen kort

Udfordring: Behov for at effektivisere og lægge en klar strategi.

Løsning: Medfinansiering til rådgivning om effektivisering af produktionsprocesser og udvikling af en strategi.

Imidt-effekt: Bundlinjen ændret til sorte tal på grund af større effektivitet og tydelighed om virksomhedens DNA.