Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Vola får flow gennem hele fabrikken

Med bistand fra konsulent og medfinansiering fra imidt har Vola skåret to tredjedele af sin produktionstid på specialprodukter.

(Casen er udrabejdet i 2016)

 

UDFORDRINGEN

Den familieejede virksomhed Vola fremstiller eksklusivt udstyr til badeværelser på fabrikken i Horsens. Gennem 10 år har Vola effektiviseret produktionen ved hjælp af LEAN.

Den tid, det tager, fra en ansat drejer en vandhane ud af en massiv messingstang, til vandhanen ligger ude hos kunden, er mindsket markant.

Men den strømlinede produktion har fået de skræddersyede produkter, der tegner sig for fem procent af virksomhedens produktion, til at springe i øjnene, fordi de ikke bliver produceret lige så effektivt som resten. Derfor er en LEAN-proces i fabrikkens specialteam skudt i gang:

”Specialprodukter passer dårligt til standardiseret produktion. Vi har brugt meget energi på at sætte hastigheden op og skabe flow gennem fabrikken, og det er vi nu i fuld gang med i vores specialafdeling, ” siger fabriksdirektør Peder Nygaard.

FORLØBET

Han sætter stor pris på, at Vola kunne få medfinansiering fra imidt til at hyre konsulenthuset QRM Danmark.

”Vi har ikke viden om, hvordan en proces med at få en specialproduceret vandhane hurtigt gennem fabrikken, gribes an. Det er en helt ny måde at tænke på, hvor alle led har fokus på kundens behov, ” fortæller Peder Nygaard.

Det tre mand store specialteam klarer nu alt lige fra første streg, der sættes på en tegning, til polering af vandhanen, før den forlader fabrikken.

I øjeblikket samler teamet erfaringer med den nye måde at producere på, inden konsulenterne vender tilbage for at afslutte deres arbejde.

IMIDT-EFFEKTEN

Den gennemsnitlige produktionstid for den specialbestilte vandhane er dalet fra 18 til 6 dage, selvom projektet endnu ikke er afsluttet.

Peder Nygaard forventer, at produktionstiden bliver endnu kortere. Og at det skaffer flere specialopgaver fremover. Både til enkelte kunder og større projekter.

”Effekten er vi først ved at se. Men det lover godt. Det vil differentiere os fra konkurrenterne og vise fordelene ved, at vi stadig har produktion i Horsens, hvor specialteamet kan have tæt dialog med kunderne, ” konkluderer Peder Nygaard.

Om virksomheden

Navn: Vola

Branche:
Industri og produktion

Antal ansatte:
160

Kommune:
Horsens

Hjemmeside:
www.vola.dk

Casen kort

Udfordring: Produktion af specialprodukter skal strømlines ligesom resten af fabrikken i Horsens.

Løsning:
Køb af rådgivningshjælp med medfinansiering fra imidt til at effektivisere produktionen af specialprodukter.

imidt-effekt:
Den gennemsnitlige produktionstid er dalet fra 18 til seks dage.