Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

30 nye arbejdspladser

En vækstinvestering fra imidt har sat turbo på Vento Energy Support, der har etableret en afdeling i Tyskland og ansat 30 nye medarbejdere. Virksomheden får møllevinger til at snurre i både Europa, USA, Afrika og Asien.

(Casen er udarbejdet i 2017)

udfordringen

For knap fem år siden var direktør Henrik Brink og hans kompagnon Jesper Østergaard lønmodtagere. De har arbejdet sammen i Vestas og andre virksomheder og fandt ud af, at de begge havde ambitioner om at undersøge, om deres egne vinger kunne bære. 

Derfor startede de i 2012 Vento, som installerer, servicerer og reparerer vindmøller. Virksomheden er allerede vokset til 95 medarbejdere. Ikke mindst en vækstinvestering fra imidt til udvikling af en strategi har sat turbo på og skabt 30 nye arbejdspladser.

”Vi har fået god hjælp af imidt undervejs. Foreløbig er vi ni på kontoret i Ringkøbing, mens resten arbejder ude i verden”, siger Henrik Brink.

Forløbet

Vento har været gennem flere forløb med imidt. Forløb, hvor for eksempel en vækstinvestering fra imidt er blevet brugt på rådgivning fra eksterne konsulenter bl.a. til markedsføring det første år:

”Det var fantastisk at få et økonomisk rygstød, for vi havde ikke en eneste ordre, da vi startede. 18.000 kr. betød rigtig meget for sådan en nystartet virksomhed”, fortæller Henrik Brink.

Baggrunden for den yderst positive udvikling er dels lagt via et PLATO-forløb, og derefter et strategi-forløb med en ekstern konsulent.

”Det har lagt grundstenene til vores vækst i år. PLATO var trædestenen til, at vi fik udviklet en strategi, og det var vigtigt at få hjælp udefra til at styre den proces. Siden har vi løbet fra sten til sten i stor fart”, siger Henrik Brink.

Imidt-effekten

Strategi-processen blev afsluttet for knap et halvt år siden. En del af strategien var at etablere en afdeling i Tyskland, og der er allerede ansat 30 nye medarbejdere i Bremen.

”Processen har betydet, at vi i den grad er klar til nye udfordringer. Vi er blevet mere skarpe og har fokus på potentialet og ikke mindst at få det eksekveret. Da vi startede Vento, havde vi helt styr på teknologien, men vi manglede viden om ledelse og at drive forretning. Imidt har hjulpet med at finpudse vores lederevner og modnet os som virksomhedsledere”, siger Henrik Brink.  

Udover afdelingen i Tyskland, som ventes at vokse sig endnu større, har Vento etableret et datterselskab i Grimsby i England. Der er også basis for vokseværk de kommende år.

Om virksomheden

Navn: Vento Energy Support ApS

Antal ansatte: 95

Branche: Installerer, servicerer og reparerer vindmøller

Kommune: Ringkøbing

www.ven-to.com

Casen kort

Udfordring: Behov for ny strategi i takt med virksomhedens udvikling.

Løsning: Medfinansiering til ekstern konsulent, der har styret strategi-processen.

Imidt-effekt: Etablering af afdeling i Tyskland og 30 nye medarbejdere ansat