Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

TSR Electronic kaster nettet ud i Myanmar

En vellykket rejse til Asien sammen med to andre virksomheder har givet TSR Electronic kontakt til en mulig stor kunde, der kan blive importør af dansk knowhow og højteknologiske produkter til et bedre og mere bæredygtigt fiskeri.

(Casen er udarbejdet i 2015)

UDFORDRINGEN

TSR Electronic A/S i Thyborøn har i over 40 år solgt og implementeret elektriske løsninger til fiskeribranchen i Europa – lige fra navigationsudstyr til lanterner. Men som i landbruget bliver fiskeriet samlet i færre og større enheder, og det udfordrer TSR Electronic og andre leverandører.

Derfor vil direktør Kasper Byskov nu kaste nettet ud efter nye kunder langt væk hjemmefra – i Myanmar. Og gerne i samarbejde med andre danske virksomheder med knowhow inden for fiskeri.

”I Myanmar halter fiskeribranchen mindst 20 år efter den danske rent teknologisk. Og samtidig er det en vækstøkonomi. Derfor kan vi se et stort potentiale”, siger han.

FORLØBET

Sammen med en lille klynge af andre virksomheder fra fiskeribranchen, som supplerer hinandens produkter og viden godt, har TSR Electronic været på rejse i Myanmar.

Forinden havde imidt medfinansieret en konsulent, som planlagde et effektivt program for turen. TSR Electronic og de andre virksomheder har derfor både besøgt lokale virksomheder og talt med fiskere, fabriksejere og myndigheder.

”Vi lærte blandt andet, hvordan erhvervet og markedet er organiseret derovre, for det er meget anderledes end her”, siger Kasper Byskov.

IMIDT-EFFEKTEN
Med hjem fra rejsen har de midtjyske virksomheder fået en god kontakt i Myanmar. Det drejer sig om en forretningsmand, der både ejer fiskefabrikker og fiskefartøjer i Myanmar.

”Jeg er meget optimistisk. Det er en seriøs kontakt, vi har fået, for han har forståelse for, at fiskeri skal foregå bæredygtigt, hvis erhvervet skal overleve. Og det kan vi med vores knowhow hjælpe med at finde løsninger på”, siger Kasper Byskov.

Han og de andre danske virksomheder planlægger nu endnu en tur til Myanmar for at arbejde videre med den nye kontakt.

Om virksomheden

Navn: TSR Electronic A/S

Antal ansatte: 8

Kommune: Lemvig

Hjemmeside:
www.tsr.dk

Casen kort

Udfordring: At finde nye, købedygtige kunder på et fjernt marked til dansk fiskeri-knowhow og -teknologi.

Løsning: Velplanlagt rejse til Myanmar for en klynge af danske fiskeri-virksomheder med besøg hos relevante virksomheder og myndigheder.

imidt-effekt: En seriøs kontakt i Myanmar, som er interesseret i et samarbejde for at styrke et bedre og mere bæredygtigt fiskeri.