Fra VM-sølv til iværksætter med investor

Det store, danske talent i 3-bande carambole, Tonny Carlsen, vil tilbyde digital træning til nye spillere i den svære sportsgren. Via en kapitalcoach har han fået 2,5 mio. kr. fra en investor til at realisere drømmen.

UDFORDRINGEN

3-bande carambole er en meget svær sportsgren. Det kræver et erfarent øje at beregne ballens rute over det grønne billardbord, og derfor svigter især mange unge sporten. 

Det piner Tonny Carlsen, der selv er en passioneret spiller. I 25 år har han rejst verden tynd med sin kø. Syv gange har han været dansk mester, en gang europamester, og som den første dansker har han vundet VM-sølv. 

Sportsgrenens krise har givet ham en idé. Med et webcam, en fladskærm og specialdesignet software kan nye spillere få digital hjælp til bogstavelig talt at se spillet for sig. 

Men det kræver kapital at rulle ideen ud. 

FORLØBET

”Jeg har gået med ideen i ti år og tænkte, at nu skal det være. Derfor meldte jeg mig til et kursus i at præsentere sin idé for investorer. Og så var jeg så heldig, at underviseren fra imidt kunne se mit potentiale”, siger Tonny Carlsen. 

imidt førte Tonny Carlsen i armene på en kapitalcoach, som har hjulpet med at finpudse idé, budgetter og en overbevisende præsentation. Kapitalcoachen har desuden hjulpet med at skabe kontakt og deltaget i mødet med en investor. 

IMIDT-EFFEKTEN

I dag har Borean Innovation investeret 2,5 mio. kr. i Tonny Carlsens idé, og i samarbejde med dygtige it-folk er han næsten klar med sin første prototype af den digitale træningsplatform. 

”Det er en fantastisk hjælp, jeg har fået fra imidt og kapitalcoachen. Jeg var slet ikke klar over, at der findes den slags tilbud til iværksættere som mig – de har virkelig banet vejen for mig”, siger Tonny Carlsen. 

Prototypen vil om kort tid blive testet i billardklubber i Danmark. Efter en finjustering venter kæmpe markeder i Asien, Europa, Latinamerika og USA. 

”Det er mit drømmescenarie at rejse ud med min sport og samtidig repræsentere mit firma”, siger Tonny Carlsen.

Om virksomheden

Navn: Tonny Carlsen/Billard System Aps

Antal ansatte: 1

Branche: Teknologi til billard

Kommune: Randers

Hjemmeside:
www.tonnycarlsen.com 

Casen kort

Udfordring: Behov for investeringskapital til at realisere idé om digital hjælp til nybegyndere i 3-bande carambole. 

Løsning: En kapitalcoach har hjulpet Tonny Carlsen med at finde og præsentere sin idé for en investor. 

imidt-effekt: Med en investeringskapital på 2,5 mio. kroner kan Tonny Carlsen nu udvikle sit produkt, teste det og få det ud på verdensmarkedet.

Tilmeld Nyhedsbrev