Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Eksportplan sender Stjernholm ud i verden

Med hjælp fra imidt er Stjernholm på jagt efter europæiske kunder og markeder. I Holland står interesserede landmænd på spring for at underskrive en kontrakt.

(Casen er udarbejdet i 2015)

UDFORDRINGEN

Stjernholm A/S i Ringkøbing har godt gang i salget af sine miljø- og vandteknologi-løsninger herhjemme men vil også gerne ud på eksportmarkedet.

Særligt en sandvasker, som kan vaske sand ud af gylle, ser virksomheden et marked for hos landbruget i udlandet via søsterselskabet Opicon ApS. Men det er en stor mundfuld for en mindre virksomhed uden egne eksportmedarbejdere.

”Vi sætter stor pris på, at det er muligt at få hjælp via imidt til at undersøge andre markeder, for internt i virksomheden har vi ikke ressourcer til det på nuværende tidspunkt”, siger direktør Jan Hykkelbjerg.

FORLØBET

En ekstern rådgiver med en fortid som eksportdirektør hjælper Stjernholm med at undersøge mulighederne på det europæiske og canadiske marked.

”Rådgiveren er meget kompetent og har fra sit tidligere virke gode kontakter til landbruget, som er kommet os til gode. Efter et møde, hvor vi fortalte om vores behov, gik han i gang med en grundig undersøgelse af både det europæiske og canadiske marked”, siger Jan Hykkelbjerg.

Sammen med virksomhedens grundlægger Kaj Stjernholm rejste den eksterne rådgiver til Canada for at deltage i en stor messe og besøge flere kvægfarme.

”Forløbet med rådgiveren har været yderst positivt. Han har blandt andet taget initiativ til, at vi kom med på en stor landbrugsudstilling i Hannover, som vil bidrage til at bane vejen til eksportmarkederne”, siger Jan Hykkelbjerg.

IMIDT-EFFEKTEN

Processen har skabt klarhed over virksomhedens satsning på eksportmarkederne. Holland bliver første satsning. I øjeblikket testes et sandvaskeranlæg, som kan spare den enkelte landmand for mange ton sand årligt. Og landmænd i Holland står på spring til at købe anlægget, så snart det kører.

”Samtidig ved vi nu, at der er store muligheder i Canada, og vi har udarbejdet en strategi. Men der er praktiske udfordringer forbundet med at gå ind på et marked så langt væk. Derfor har vi har valgt at sætte det på hold og først fokusere på Holland og England”, siger Jan Hykkelbjerg.

Direktøren forventer en stor omsætning i Holland allerede i år. Og at sandvaskeren bliver et indbringende produkt. Både herhjemme og på eksportmarkederne.

Om virksomheden

Navn: Stjernholm A/S

Antal ansatte: 20

Branche: Miljø- og vandteknologi

Kommune: Ringkøbing

Hjemmeside: 
www.stjernholm.dk

Casen kort

Udfordring: Ønske om vækst på eksportmarkeder og undersøgelse af markedet i Canada.

Løsning: Medfinansiering til forløb med ekstern rådgiver, der har hjulpet med at undersøge markedet og deltage i messe i Canada.

imidt-effekt: Klar til eksport og lovende kontakter i Holland og England og en strategi for det canadiske marked i skuffen.