Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Søfly iværksætter finder investorer

Seaplanes får kontakt til investorer gennem en skarpt formuleret forretningsidé og et overbevisende præsentationsmateriale. Næste forår kan første søfly forhåbentlig gå på vingerne.

(Casen er udarbejdet i 2014)

UDFORDRINGEN

Pilot Rune Balle er i fuld gang med at skabe Danmarks første søfly-selskab, Seaplanes.dk. Med en transporttid på kun 45 minutter mellem havnene i Aarhus og København vil han tilbyde travle forretningsfolk den absolut hurtigste rute mellem landets største byer.

Men selvom søfly virker oplagte i et land med masser af hav, har det været en udfordring at realisere idéen.

En fast søfly-rute kræver en stribe godkendelser fra diverse styrelser og organisationer. Og så koster et søfly mange penge. Seaplanes skal skaffe en startkapital på 22 mio. kr.

Projektets omfang har været lige ved at få Rune Balle til at give op.

FORLØBET

Heldigvis fik Rune Balle kontakt til imidt og gennem sparring og positiv opbakning sat en struktur på iværksætterdrømmen.

Med hjælp fra konsulenter blev forretningsideen gennemarbejdet til mindste detalje. Derefter fik han lagt et budget, som ud over køb af en Cessna Caravan Amphibian med plads til otte passagerer – til en sum af ca. 17 mio. kr. - også rummer udgifter til flydebroer, kontorbygning, tankanlæg, hangar, hjemmeside og billetteringssystem.

Sideløbende har han utrætteligt kæmpet for at få de nødvendige godkendelser i hus. Det har taget næsten to år, men nu har Rune Balle skriftlige godkendelser til at flyve ruten fra hele 23 instanser som Kystdirektoratet, Søfartssstyrelsen og Naturstyrelsen.

"Nu hvor alt det formelle er på plads, kan jeg fokusere på møder med investorer, hvilket foregår i tæt samarbejde med en virksomhedskonsulent. Vi har aftalt møder med flere interesserede, så det begynder at knibe med pessimismen," siger han.

IMIDT-EFFEKTEN

Gennem det grundige forarbejde kan Rune Balle nu præsentere sin idé for investorer. Han kan også illustrere udviklingspotentialet i Seaplanes, da han har foto og film med hjem fra besøg hos søfly-selskaber i Australien, Canada, Tyskland og Sverige.

"Uden vejledningen fra imidt var det aldrig lykkedes at komme så langt," slutter Rune Balle, der forventer at ansætte fire-fem piloter og to administrative medarbejdere, der skal have base på Aarhus Havn.

Om virksomheden

Navn: Seaplanes Aps

Branche:
Transport & Logistik (eller Turisme & Service)

Antal ansatte:
1 – snart 7

Kommune:
Samsø

Hjemmeside: 
www.seaplanes.dk

Casen kort

Udfordring: Krævende planlægning og mangel på kapital.

Løsning:
Professionel hjælp til at strukturere planlægning og skære forretningsplanen ind til benet.

imidt-effekten:
God kontakt til investorer og et overbevisende og gennemarbejdet præsentationsmateriale med i tasken.