Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Uvurderlig hjælp til patent-ansøgning

Scopito har udviklet unik software til behandling af billeder fra droner, og imidt har hjulpet med at beskytte opfindelsen og speede en patent-ansøgning op. Det kan få iværksætter-virksomheden endnu højere op at flyve.

(Casen er udarbejdet i 2016)

Udfordringen

Scopito har udviklet helt unik software, som virksomheden gerne vil sikre med et patent. Men en patent-ansøgning kan trække tænder ud for en iværksættervirksomhed, der kun har været på markedet i godt halvandet år.

Heldigvis kom en vækstkonsulent fra imidt for at holde oplæg i Agro Business Park, hvor Scopito, som er specialiseret indenfor droneinspektioner af højspændingsnettet, har til huse. Og direktør Ken Falk, der ejer virksomheden sammen med Borean Innovation, skrev en ansøgning til imidt.

”Det gik imponerende hurtigt, fra ansøgningen var skrevet færdig, til jeg fik besked om, at der var bevilget en investering" siger Ken Falk.

Forløbet
”Det var virkelig godt, at jeg straks kunne komme i gang med forløbet sammen med den rådgiver, jeg valgte”, påpeger direktøren.

Han fortæller, at sparring gennem processen frem mod en patent-ansøgning har været en uvurderlig hjælp.

”Vi har fået yderst kvalificeret hjælp til at beskytte den teknologi, vi mener, er unik. Sammen med rådgiveren fik vi lagt en strategi for, hvordan vi bedst kunne beskytte den del af vores forretning. Efter hans råd gik det meget hurtigt, for ansøgningen skulle helst sendes ind før en ansøgning til Innovationsfonden”, siger Ken Falk.

Imidt-effekten
Direktøren sætter stor pris på, at imidt har investeret i virksomheden og været med til at gøde jorden for fremtidige forretninger.

”For en lille iværksættervirksomhed med begrænsede midler er specialist-rådgivning en stor mundfuld. Derfor var både vejledningen og vækstinvesteringen fra imidt uvurderlig, ”siger Ken Falk.

Dertil kommer, at ansøgningen blev langt bedre, og processen speedet op.

”Uden rådgiverens specialviden havde vi let spændt ben for os selv, for vi var ikke klar over rækkefølgen i en patentansøgning i forhold til en ansøgning til Innovationsfonden”, siger Ken Falk. 

Han forventer, at omsætningen vokser betragteligt indenfor for få år, og at der bliver skabt en håndfuld nye arbejdspladser til specialister i kunstig intelligens. Og han går gerne til imidt, når behovet for en eksport-strategi eller en anden form for ”vækstfremmer” melder sig. Sandsynligvis inden længe.

Om virksomheden

Navn: Scopito
Antal ansatte: 5
Branche: Droneinspektion 
Kommune: Aarhus
http://www.scopito.com/

 

Casen kort

Udfordring: Behov for beskyttelse af unik software til droneinspektioner af højspændingsnettet.

Løsning: Medfinansiering til rådgivning om patentspørgsmål og -ansøgning.

Imidt-effekt: Grunden lagt for vækst og nye arbejdspladser indenfor kunstig intelligens