Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Fra køkken-bord til ordre i Qatar

De første specialbyggede mikrofoner fra Remic Microphones i Silkeborg er på vej til et orkester i Qatar. En gruppe af investorer har hjulpet opfindelsen fra køkkenbordet og ud i verden

(Casen er udarbejdet i 2012)

UDFORDRINGEN

Thorkild Larsen er ekspert i lyd og mikrofoner. Hjemme ved køkkenbordet i Silkeborg har han udviklet en helt ny type mikrofoner, der er skræddersyet til at opfange tonerne fra klassiske instrumenter som fx violin, cello eller flygel. 

Opfindelsen giver musikere og orkestre mulighed for at få flere nuancer frem i musikken. Især ved livekoncerter. 

Men det er ikke nok at være et teknisk lyd-geni, hvis ambitionen er at skabe en forretning og få sit produkt ud i verden. Rejsen fra køkkenbordet til professionel virksomhed kræver kapital.

FORLØBET
Via imidt har Thorkild Larsen fundet en gruppe investorer. Bl.a. Kenneth Larsen, der modsat Thorkild er ekspert i forretningsudvikling. Kenneth Larsen er indtrådt som bestyrelsesformand i Remic Microphones og har inviteret andre kompetencer ind i virksomheden. Og fundet flere investorer. 

”Vi har stort set været igennem alle de tilbud fra imidt, som vi har kunnet bruge til at udvikle os, og så har vi arbejdet på det lange seje træk med at opbygge relationer til personer, der kan gavne virksomheden”, fortæller Kenneth Larsen. 

IMIDT-EFFEKTEN

Remic Microphones har i dag over en million investorkroner i ryggen. Et konsortium på seks personer med viden om salg, produktion, kapital og audio har engageret sig i projektet, ligesom Midtjysk Iværksætterfond bakker virksomheden op økonomisk. 

”Det er fantastisk at vi har rejst en million kroner, men det vigtigste er, at vi har fået de rette kompetencer ind i virksomheden,” siger Kenneth Larsen. 

Mikrofonerne bliver produceret i Danmark, og de første testforløb er resulteret i gode referencer og anbefalinger. Lige nu er en salgsorganisation via et internationalt forhandlernet ved at forme sig. Og så er den første store ordre modtaget fra et orkester i Qatar.

 ”Det ser virkelig lovende ud”, siger en glad Kenneth Larsen.

Om virksomheden

Navn: Remic Microphones Aps

Antal ansatte: 3

Kommune: Silkeborg

Hjemmeside:
www.remic.dk

Casen kort

Udfordring: At finde kapital og kompetencer til at bygge en virksomhed op omkring en god opfindelse.

Forløb: Via imidt har Remic Microphones fundet en kreds af investorer, der samtidig bidrager med kompetencer i forretningsudvikling, salg, produktion og audio.

imidt-effekt: Over en million kroner er rejst, og et konsortium af kompetente fagfolk bakker op med viden. Første store ordre fra Qatar er i hus.