Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Danske PEAK Safety indtager det amerikanske marked

PEAK Safety i Holstebro har fået en ide til en ny form for forbinding, der kan bruges i den præhospitale indsats. Produktet skal produceres i USA og patentet er på vej i hus med støtte fra imidt.

(Casen er udarbejdet i 2018)

Udfordring
Allan Pedersen og Kristian Eggeling driver PEAK Safety. De har mere end 40 års erfaring; dels som Rednings specialist i Frømandskorpset og som falckredder. Sammen driver de et kursuscenter, der sælger specialkurser til Politi, Beredskab og Vejdirektoratet. De er kort sagt specialister i at lære fra sig, når det handler om at redde sig igennem farlige situationer.

”Vores produkt er viden”, forklarer Allan Pedersen ”og når Kristian og jeg arbejder, kaster vi en milliard bolde i luften. På et tidspunkt fik vi ideen til en ny type forbinding, der særligt kan bruges ved personer, der er kommet til skade ved eksempelvis vejsidebomber. Men vi vidste ikke, hvordan man kom fra idé til produktion," fortæller Allan Pedersen.

Forløbet
Allan Pedersen tog kontakt til Væksthus Midtjylland, og fik vejledning dels til at strukturere forløbet omkring at få den nye idé bragt ud i verden, men også i forhold til at søge patent.

”Hele forløbet omkring patentansøgning kunne vi ikke gøre selv. Det er en kompliceret proces, der også tager lang tid. Men med hjælp gennem en vækstinvestering fra Væksthus Midtjylland ligger ansøgningen om patentet nu ved Patent- og Varemærkestyrelsen, og vi forventer, at patentet er på plads inden vil til maj skal lancere produktet i USA, på verdens største messe indenfor medicin og redning," siger Allan Pedersen.

imidt-effekten
På bare et år er Peak Safety nået fra at have en god idé til nu at have et produkt, der skal lanceres i USA. Og at det netop er ”over there” er der flere grund til fortæller Allan Pedersen: ”Dels er det amerikanske marked meget større end det danske og europæiske. Dels har vi fået en rigtig god samarbejdspartner. De skal stå for produktionen, og er allerede i dag leverandør til det amerikanske forsvar,” forklarer Allan Pedersen, der ikke er i tvivl om, at han og partneren Kristian er i gang med at etablere et produkt med både store og langsigtede perspektiver.

 

Om virksomheden

Navn: PEAK Safety
Antal Ansatte:
Kommune: Holstebro
Hjemmeside: peak-safety.com

Casen kort

Udfordring: Manglende viden om hvordan man kommer fra ide til produkt

Løsning: Indledende vejledning og derefter en vækstinvestering til køb
af rådgivning omkring patenter og patent-ansøgning

imidt-effekt: Produktet ligger nu hos Patent- og varemærkestyrelsen. Virksomheden har fundet samarbejdspartner i USA. Produktet forventes lanceret i USA i maj 2018.