Orbital har lagt et teknologisk guldæg

Orbital har gjort det muligt for ejere af vindmøller at tjekke energiproduktionen fra deres smartphone, tablet eller computer. Nu bugner ordrebogen.

UDFORDRINGEN

Orbital i Skjern udvikler styringssystemer til vindmøller. Sidste år efterspurgte en vindmølleproducent et system, der gør det muligt for private ejere af møller at følge med i energiproduktionen løbende.

Det var en udfordring for Orbital. Hidtil har styringssystemernes data kun været læsbare for teknikere, og et stort og dyrt udviklingsarbejde ville være nødvendigt for at gøre data tilgængelige for ejerne.

FORLØBET

Med hjælp fra imidt fik Orbital økonomisk mulighed for at kaste sig ud i projektet. Virksomheden hyrede en ekstern web-udvikler, der i samarbejde med Orbitals egne teknikere har udviklet en løsning, der er ret enestående.

Med en indbygget overvågning kan mølleejere følge de snurrende vingers  energiproduktion direkte fra egen smartphone, tablet eller computer.

Webudvikleren fandt direktør Niels Hansen frem til gennem sit netværk, og samarbejdet har været effektivt.

”Jeg tror næsten, han arbejdede i døgndrift, og han trak også på designere, der har hjulpet med at gøre brugerfladen lækker. På kun ca. tre måneder har vi udviklet den nye løsning”, siger en tilfreds direktør.

IMIDT-EFFEKTEN

Orbital har leveret sin overvågningsløsning til omkring 70 nye husstandsmøller på et år. Og ordrebogen bugner med over 100 yderligere bestillinger.

”Vi har været heldige at udvikle produktet sammen med en kunde, der har godt gang i salget, for på den måde har vi fået enorm eksponering,” siger Niels Hansen.

Flere andre kunder fra hele verden henvender sig nu til Orbital, og direktøren forventer, at salget af den brugervenlige overvågning vil eksplodere.

”Det er lidt af et guldæg, vi har skabt. Det er drøngodt”, siger Niels Hansen, der om kort tid slår endnu en stilling op i virksomheden for at kunne følge med den stigende omsætning.

Om virksomheden

Navn: Orbital

Antal ansatte:
7 (snart 8)

Branche:
IT og grøn energi

Kommune:
Ringkøbing-Skjern

Hjemmeside:
www.orbital.dk

Casen kort

Udfordring: At turde kaste sig ud i et dyrt udviklingsarbejde sammen med en kunde.

Løsning:
Med hjælp fra imidt kunne virksomheden hyre en webudvikler, der sammen med Orbitals teknikere har udviklet en løsning inden for få måneder.

imidt-effekt:
Virksomheden har nu et produkt, som er salgbart på verdensmarkedet. Omsætningen er stigende, og virksomheden har brug for endnu en medarbejder.

 

Tilmeld Nyhedsbrev