Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Højere produktivitet hos Nilan

Nilan i Hedensted har banket produktiviteten i vejret gennem en LEAN-proces. Ny it-styring sikrer det fulde udbytte.

(Casen er udarbejdet i 2015)

UDFORDRINGEN

Det gamle it-system hos Nilan A/S kunne ikke følge med, da virksomheden valgte at indføre LEAN i sin produktion. Det understøttede ikke den nye måde at håndtere ordrer på.

Derfor måtte virksomheden, der producerer energivenlige ventilations- og varmepumper, se sig om efter et andet it-system.

Men det er en tidskrævende beslutning at udvælge og indføre et nyt it-system i en virksomhed, og Nilan har derfor søgt og fået medfinansieret en del af de mange konsulenttimer af imidt.

FORLØBET

Selve implementeringen har taget det meste af et år. En konsulent har i hele perioden haft sin faste gang i huset og bid for bid sat det nye system op til at kunne håndtere alt fra ordrebehandling til lagerstyring og økonomi.

En smule uforudset tilpasning af det nye system har efterfølgende været nødvendig, for Nilan har valgt at bruge systemet anderledes end først tænkt.

”Først ville vi styre alt efter princippet om ordreløs produktionsstyring, men det har vist, at det er mest hensigtsmæssigt for os at bruge mere end et styringsprincip i vores produktion. Begge dele er heldigvis muligt i det nye it-system”, fortæller produktionschef Michael Thorsen.

IMIDT-EFFEKTEN

Med LEAN og et velfungerende it-system oplever Nilan nu markante forbedringer. Helt op til 30 procent stigning i produktiviteten, og produktions-flowet kører som smurt.

”Vi er også blevet langt mere fleksible, hvilket er lige så væsentlig en gevinst. Nu kan vi leve op til kundernes modsatrettede krav om flere produktvarianter og kortere leveringstid”, siger Michael Thorsen.

Gennemløbstiden for nogle af Nilans produkter er gået fra uger til kun dage eller timer.

”Det giver os en meget stor konkurrencefordel, og vi er inde i en meget positiv udvikling”, siger Michael Thorsen.

Om virksomheden

Navn: Nilan

Antal medarbejdere:
ca. 100

Branche:
Industri og produktion

Kommune:
Hedensted

Casen kort

Udfordring:
Virksomhedens it-system understøttede ikke den nye LEAN-baserede produktion.

Løsning:
Konsulenthjælp til at udvælge og implementere ny it, som passer til virksomhedens nye måde at håndtere ordrer og produktion.

imidt-effekt:
Op til 30 procent højere produktivitet og langt mere fleksibilitet, så Nilan nu både kan tilbyde flere produktvarianter og samtidig levere hurtigere end tidligere.