Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Bedre likviditet og leveringstid

Efter en Lean-proces er tandhjulseksperten Niebuhr Gears klædt på til at klare sig i den stadig hårdere konkurrence globalt. Og medarbejder-tallet er vokset.

(Casen er udarbejdet i 2014)

UDFORDRINGEN

Tandhjul i tusindtal og i mange forskellige størrelser strømmer ud fra Niebuhr Gears i Ikast. Men også en virksomhed med 40 års erfaring bliver udfordret i den mere krævende internationale konkurrence.

For at stå stærkere har Niebuhr Gears ønsket at blive bedre til at levere til tiden samt forkorte den tid, det tager fra ordren på et tandhjul ryger ind, til det færdige tandhjul ruller ud fra fabrikken.

FORLØBET

Via et samarbejde med imidt fik virksomheden tilknyttet en ekspert i LEAN for at få nye øjne på de mange processer i produktionen.

”Konsulenten var her en del gange og var med til at lægge en strategi og ændre vores flow i produktionen. Han introducerede nye metoder og kom senere til opfølgningsmøder for at sikre, at vi holdt os på sporet, ” fortæller operations manager Annette Mosegaard.

Et synligt resultat af hans anbefalinger er infotavler i produktionen. De oplyser f.eks. om ordreflow, belægning på maskiner og sygefravær.

”Nu kan medarbejderne se, hvor langt ordren er. Det betyder, at de føler større ansvar for den enkelte ordre, ” understreger Annette Mosegaard.

IMIDT-EFFEKTEN

Niebuhr Gears har oplevet en positiv udvikling med bedre konkurrenceevne og større likviditet. Tiden fra ordren ruller ind, til det færdige tandhjul ruller ud, er halveret, og det forbedrer likviditeten.

Fremgangen kan også aflæses på antallet af medarbejdere, som er vokset med ca. 10 procent til 95.

”Det skyldes ikke mindst, at vi arbejder mere effektivt og projektstyret og har mere engagerede medarbejdere, som oftere bliver inddraget. Konsulenten har lært os metoder, som vi løbende bruger blandt andet til at optimere vores produkter, ” siger operations manager Annette Mosegaard.

Om virksomheden

Navn: Niebuhr Gears

Branche:
Industri og produktion

Antal ansatte:
95

Kommune:
Ikast-Brande

Hjemmeside:
www.niebuhr.dk

Casen kort

Udfordring: Flowet i produktionen optimeres for at ruste Niebuhr Gears til den hårde konkurrence globalt.

Løsning: 
Medfinansiering fra imidt til at købe konsulenttimer fra ekspert i LEAN. 

imidt-effekt: Bedre konkurrenceevne, større likviditet og 10 procent flere ansatte.