Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Miljøplatform med eksport-potentiale

Mundu har udviklet platformen Mimo, der bl.a. effektiviserer arbejdet med at dokumentere og kvalitetssikrer udtagning af vand-, jord- og luftprøver ved at erstatte pen og papir med iPads. Virksomheden er rykket til et højere gear efter et forløb med en kapitalcoach, som har tilført kapital og kompetencer.

(Casen er udarbejdet i 2016)

Udfordringen

Iværksætter Thomas Bach så i 2014 et hul i markedet for digital indsamling og kvalitetssikring af vand-, jord- og luftprøver og startede virksomheden Mundu. udviklingen af platformen er foregået i tæt samarbejde med Region Midtjylland og med mange input fra de mange eksterne rådgivere der benytter platformen i deres opgaveløsning for Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Medarbejdere i felten kan droppe pen og papir og sende data direkte fra iPad. Det mindsker fejl og letter den videre databearbejdning. Og Thomas Bach ønsker at tiltrække flere kunder med den kommende version af platformen.

”Jeg vil udvikle det bedste af det bedste men har haft brug for input og sparring til, hvordan jeg fik overblik over de økonomiske muligheder der findes”, siger han.

 

Forløbet

Via imidt har han fået bevilget et forløb med en kapitalcoach, som har bidraget til at klarlægge det konkrete behov for kapital til at indfri Thomas Bachs ambitioner.

Gennem et halvt år tid var han i tæt dialog med kapitalcoachen, som hjalp med både en handlingsplan og en oversigt over potentielle investorer.

”Det er gråt land for mig. Jeg forstår kunderne og produktet, men potentielle investorer er langt udenfor mine kompetencer. Derfor var kapitalcoachen yderst nyttig, og han har gjort det virkelig godt”, siger Thomas Bach.

 

Imidt-effekten

Thomas Bach arbejder nu langt mere effektivt, fordi han ved, hvor Mundu skal hen og hvordan. Det gør det lettere at prioritere i en meget travl hverdag.

Forløbet med Væksthus Midtjylland og kapitalcoachen har bl.a. banet vej for en bevilling fra Innovationsfonden, som har gjort det muligt at hyre en samarbejdspartner. Nu er Mundu snart klar med næste version af miljøplatformen Mimo, som Thomas Bach har store forventninger til.

”Kapitalcoachen er en af grundene til, at Mundu er kommet så langt. Det har været fantastisk. Den viden, jeg har fået, har skabt gode rammer for Mundu og lagt grunden til vækst fremover. Jeg forventer, at Mimo bliver den foretrukne registreringsplatform indenfor bl.a. miljø i Danmark, og jeg er klar til at prøve lykken udenfor Danmark også”, siger Thomas Bach. 

Om virksomheden

Navn: Mundu ApS

Antal ansatte: 0

Branche: Digital indsamling og kvalitetssikring af vand-, jord- og luftprøver

Kommune: Herning

www.mundu.io

Casen kort

Udfordring: Behov for overblik over de økonomiske muligheder til udvikling af en næste generation af den digitale registreringsplatform.

Løsning: Bevilling af forløb med kapitalcoach, som har hjulpet med både en handlingsplan og en oversigt over potentielle investorer.

 

Imidt-effekt: Kapital bevilget af Innovationsfonden og den nye platform er snart klar til at tiltrække endnu flere kunder og prøve lykken udenfor Danmark.