Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Fra tilfældig til planlagt succes

En klokkeklar strategi gøder jorden for fortsat vækst i KSN Industri. Et forhandlernetværk og en serie standardprodukter skal få hjemmemarkedet til at vokse.

(Casen er udarbejdet i 2015)

UDFORDRINGEN

”Vision og strategi følger snarest” har der stået i medarbejderhåndbogen i KSN Industri gennem 10 år.

Arbejdet med en vækststrategi har været langtidsparkeret. Lige indtil en vækstkonsulent var på virksomheden i Bjerringbro for at tale om eksport og spurgte til strategien. Han trykkede med adm. direktør Henrik Larsens ord på en øm tå.

”Vi har været heldige at have opgaver nok med at fremstille specialdesignede maskiner til f.eks. Grundfos, Vestas, Danfoss og Siemens. Men med 60 ansatte holder det ikke længere at mangle en strategi”, siger Henrik Larsen.

FORLØBET

Med halvdelen af lønudgiften betalt af imidt blev en ekstern rådgiver hyret til at styre KSN Industri gennem et intensivt strategi- forløb.

10 kunder blev bedt om at vurdere virksomheden. Det har givet værdifuld viden om, hvorfor nogle bruger KSN Industri igen og igen.

”En strategigruppe på 14 har brugt tre hele dage på at tale om vores drømme for virksomheden. Medarbejderne har bidraget med mange gode ideer. Så mange, at vi har sorteret i dem”, siger Henrik Larsen.

IMIDT-EFFEKTEN

Et helt nyt forretningsområde er et resultat af strategiprocessen: En serie af standardprodukter til mindre virksomheder f.eks. industrivaskemaskiner til maskinværksteder.

”Der er af og til hul mellem de store opgaver. Men med standardprodukter vil vi altid have arbejde til 60 par hænder”, siger Henrik Larsen.

På tre måneder har KSN fået en strategi, som medarbejdere og kunder kan se.

”Men vigtigst af alt ved vi, hvor vi skal koncentrere vores kræfter, og vi har mål at pejle efter. Det, forventer vi, skaber endnu mere vækst. Nu går vi fra tilfældig succes til planlagt succes”, siger Henrik Larsen.

I 2014 var omsætningen 70 mio. kr. Den højeste i virksomhedens 26-årige historie. Målet i den ambitiøse strategi er 100 mio. i 2018.

KSN Industri satser på vækst på hjemmemarkedet. Planen om eksport er parkeret. Men ikke nødvendigvis langtidsparkeret.

Om virksomheden

Navn: KSN Industri

Antal ansatte:
60

Branche:
Industri og produktion

Kommune:
Viborg

Hjemmeside:
www.ksn.dk

Casen kort

Udfordring: Mange opgaver men ingen strategi for virksomhedens udvikling og vækst.

Løsning:
Medfinansiering til ekstern rådgiver, der har bistået med at udvikle en fiks og færdig vækststrategi.

imidt-effekt:
KSN Industri har fast strategigrund under fødderne og ved, hvor den vil vokse og hvordan.