Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Sparring skubber møbel-virksomhed fremad

International Furniture A/S på Djursland er kåret til Gazelle i 2013. Direktør Henrik B. Nielsen er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes den sparring og de tilbud, han har fået via imidt.

(Casen er udarbejdet i 2014)

UDFORDRING

Selvom møbelbranchen er presset, går det strygende i International Furniture A/S på Djursland.

Sidste år solgte virksomheden 50.000 stole og 15.000 borde til for eksempel hoteller, institutioner, cafeer, kontorer og plejesektoren. Møblerne importeres fra Italien, Slovenien og Serbien og afsættes gennem ca. 100 forhandlere i Danmark og knap 20 i Norge.

Det er ikke til at se, at det var noget af en udfordring for Henrik B. Nielsen, da han for syv år siden købte virksomheden, der havde røde tal på bundlinjen. Forud for købet var han først brugsuddeler gennem 10 år og derefter sælger i International Furniture i fem år.

FORLØBET

”Jeg skulle i gang med en turn around af virksomheden og har heldigvis fået god hjælp og sparring af dygtige konsulenter fra imidt. De har været skarpe til at se mine behov og ikke mindst holde mig til ilden og været med til at sparke mig og virksomheden fremad,” fortæller Henrik B. Nielsen.

Han har haft fornemmelsen af at have imidt i ryggen, ligesom han i sin tid som brugsuddeler havde Coop. Og det har betydet meget for ham.

Siden han købte virksomheden, har han været igennem forskellige forløb, som imidt har medfinansieret.

”Jeg har blandt andet deltaget i kurser om vækst via ledelse og personlig udvikling, som var helt fantastisk. Det hjalp mig til at blive afklaret og gav mig en viden, som jeg bruger til at få virksomheden til at vokse,” siger Henrik B. Nielsen.

IMIDT-EFFEKTEN

Omsætningen er nået over de 30 mio. kr., og der er 12 ansatte. Målet er at nå 16 ansatte og 40-50 mio. i omsætning.

”Virksomheden er nået længere hurtigere, end jeg turde håbe, da jeg købte den. Det skyldes både de gode tilbud og sparring fra imidt og et kanon godt personale. Det betyder meget at have nogle udefra til at skubbe på og drive dig fremad,” siger Henrik B. Nielsen.

I øjeblikket er International Furniture på jagt efter agent nr. 2 til det norske marked. Ligesom virksomheden investerer 12. mio. kr. i et nyt hovedsæde, som samler virksomhedens to afdelinger og gearer den til yderligere vækst.

Om virksomheden

Navn: International Furniture a/s

Branche:
Salg og Indkøb

Antal ansatte:
12

Kommune:
Norddjurs

Hjemmeside:
www.if-dk.com

Casen kort

Udfordring: Køb af møbelvirksomhed med røde tal på bundlinjen.

Løsning:
Sparring fra forskellige imidt-konsulenter og  medfinansiering af flere forløb, som bl.a. har givet direktøren mere viden om de udfordringer og nødvendige certificeringer, der er ved handel med det offentlige.

imidt-effekt:
Omsætningen er nået over 30 mio. og antallet af medarbejdere steget til 12. En agent mere hyres til det norske marked.