Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Rådgivning om patent

Iværksættervirksomheden Inno3 har opfundet et produkt, der skal hjælpe skrøbelige nyfødte. Medfinansiering til patent-processen fra Væksthus Midtjylland har givet en hjælpende hånd i den tidlige opstartsfase.

(Casen er udarbejdet i 2018)

Maskiningeniør Michael Motzfeldt er lidt af en opfinder-type. I 2014 startede han virksomheden Inno3 i Syddjurs. Nu er de tre rådgivende maskiningeniører og en række freelancere. Inno3 har bl.a. udviklet måleudstyr, medicinsk udstyr og et produkt til bagagesortering i lufthavne. Nogle produkter er fremstillet i få eksemplarer og andre i 100.000.

Michael Motzfeldts opfinder-evner er altid i spil. Også da han var på Rigshospitalet for at beundre for tidligt fødte tvillinger, hvor idéen til et innovativt produkt til de bittesmå babyer opstod.

Via Væksthus Midtjylland har han fået hjælp til at undersøge, om der var et marked for sådan et produkt. Da det blev bekræftet, gik Inno3 i gang med at udvikle prototyper og har fået medfinansiering til en patent-ansøgning.

”Det lunede med en økonomisk indsprøjtning til at gå i gang med processen, men det var også vigtigt, at få stillet en kyndig person til rådighed. Konsulenten fra Væksthus Midtjylland vidste straks, hvem jeg skulle tale med. Og hendes anbefaling var perfekt, for patent-eksperten løb ind i opgaven med det samme”, siger Michael Motzfeldt.

En forhåndsgodkendelse er nu i hus, og den næste store udfordring er at gøre opfindelsen klar til markedet.

”Viden om en patent-proces er ikke noget, vi har i baglommen. Det er meget værd, at vi kan læne os op ad erfarne samarbejdspartnere, så vi kan komme til at hjælpe små nyfødte babyer og samtidig få en forretning på det”, siger Michael Motzfeldt.

Han er meget tilfreds med hjælpen fra Væksthus Midtjylland, som han gerne trækker på igen.

”Da jeg startede Inno3, sprang jeg bare ud i det. Men jeg har opdaget, at Væksthus Midtjylland har et stort netværk af kompetente folk, som Inno3 med fordel kan trække på”, siger Michael Motzfeldt.

Casen kort

Udfordring: Behov for at få et nyt produkt til for tidligt fødte på markedet.

Løsning: Medfinan-siering til en patent-proces og hjælp til at finde eksperten med de rette kompetencer.

Imidt-effekt: Patentet er forhåndsgodkendt, og når den medicinske godkendelse også er i hus, skal produktet modnes til markedet.