Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Solidt rygstød til fremtidens vækst

En vellykket fusion af to Skive-virksomheder har fået medarbejdertallet på metalvirksomheden Formkon til at vokse. Væksthus Midtjylland har været en værdsat sparringspartner undervejs.

(Casen er udarbejdet i 2018)

Formkon i Skive fremstiller prototyper i primært aluminium og magnesium og har stor succes med eksport bl.a. til Tyskland og Sverige. 70 procent af produktionen ender i dag udenfor landets grænser, mens eksport-andelen for 10 år siden var nul.  

Virksomheden er resultatet af en vellykket fusion af to Skive-virksomheder i juli 2016, og Væksthus Midtjylland har spillet en vigtig rolle som en værdsat sparringspartner for adm. direktør Peter L. Hjelm de seneste par år. Udover rådgivning har virksomheden fået medfinansieret flere forløb.

”Den hjælp, vi har fået fra Væksthus Midtjylland, giver et rygstød til at klare os bedre i den benhårde konkurrence. Vi driver nu en sund og stærk virksomhed og er blandt Europas bedste indenfor vores felt”, siger Peter L. Hjelm. Han kontaktede væksthuset på grund af gode erfaringer fra sit tidligere job.

De penge, Formkon har modtaget i medfinansiering, er ikke det eneste vigtige element i samarbejdet, mener han. Det er også den dialog, han har med konsulenten fra Væksthus Midtjylland.

”Det er meget værd, at væksthus-konsulenten besøger os for at høre, hvordan det går og har en klar fornemmelse af Formkon, og hvor vi står lige nu og kommer med kvalificerede forslag, hvis der er programmer, der passer præcis til vores behov. Det giver stor værdi for os, at det, vi sætter i gang, er så målrettet”.

Hvis Formkon forsat skal klare sig lige så godt, skal virksomheden fremover leve op til kundernes stigende krav om dokumentation. Efter anbefaling fra Væksthus Midtjyllands konsulent har virksomheden udfyldt en ansøgning til Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion. Et nyt skridt mod mere vækst fremover er taget.

Casen kort

Udfordring: Behov for sparring efter fusion af to virksomheder.

Løsning: Sparring og medfinansiering til forskellige forløb.

Imidt-effekt: Vellykket fusion med voksende omsætning, eksport og antal medarbejdere.