dukaPC kåret til digital gazelle

På fem år er dukaPC vokset til 50 medarbejdere, og virksomheden har modtaget sin første Gazelle, den nye digitale Gazelle. Imidt har været med hele vejen. Også ud på eksportmarkederne.

Udfordringen

Siden iværksætterne Erik Hougaard og Lars Peter Larsen startede dukaPC i 2011 er salget af den seniorvenlige pc og en tablet gået så stærkt, at virksomheden fire gange er vokset ud af deres lokaler. Og dukaPCs nye domicil i Favrskov er fremtidssikret til yderligere vækst.

”Vi er stolte af, at dukaPC er kåret til Gazelle-virksomhed, og som den første i Region Midtjylland har vundet den nye pris som digital Gazelle”, siger grundlægger og bestyrelsesformand Erik Hougaard, dukaPC.

Han og Lars Peter Larsen har haft store ambitioner siden starten, men selv for en virksomhed i vækst dukker udfordringer op, for hvordan eksporterer man et specielt produkt.

Forløbet

dukaPC har fået eksport-hjælp fra imidt i flere omgange.Både da virksomheden tog sit første eksport-skridt i Norge, og imidt formidlede kontakt til en kapitalcoach. I dag har dukaPC to ansatte i Norge og et datterselskab.

Siden har dukaPC kastet sig ud i eksport til Tyskland og har fået medfinansieret en markedsanalyse, og nu er der to ansatte og et datterselskab i Hamborg.

I England er dukaPC også gået i gang med at skabe sig et netværk af mulige samarbejdspartnere og har etableret et datterselskab.

Imidt-effekten

Erik Hougaard vurderer, at dukaPC har vovet sig ud på eksportmarkederne tidligere, end virksomheden ville have gjort uden imidt.

”På grund af medfinansieringen fra imidt har vi turdet hyre ekstra ressourcer ind i form af konsulenter, som vi ellers ikke ville have gjort på grund af prisen. Og det betyder noget på den lange bane”, siger Erik Hougaard.

Han sætter pris på hjælpen fra imidt til at finde de rette samarbejdspartnere og forretningsforbindelser i udlandet.

”Det har givet os et langt bedre beslutningsgrundlag og et fundament for fremtidig eksport, som hjælper os med at vokse endnu mere de kommende år”, siger Erik Hougaard.

Foreløbig er dukaPC på tre eksportmarkeder, og når virksomheden skal ud på flere, vil imidt sandsynligvis have en finger med i spillet som hidtil.

Om virksomheden

Navn: dukaPC

Antal ansatte: 50

Kommune: Favrskov

www.dukapc.dk

Casen kort

Udfordring: At komme på eksportmarkederne med den seniorvenlige pc og tablet.

Løsning: Finansiering af forløb på det norske, tyske og engelske marked.

Imidt-effekt: Tidligere i gang med eksport på et bedre beslutningsgrundlag og et solidt fundament for fremtidig eksport og vækst.

Tilmeld Nyhedsbrev