Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Onlineplatform med oplevelser har succes

Iværksættervirksomheden Discover Denmark er vokset fra fire til syv ansatte. Rådgivning om kapital via Væksthus Midtjylland har været et springbræt til mere vækst, så platformen kan bredes ud til hele landet.

(Casen er udarbejdet i 2017)

For mindre virksomheder er det svært at nå ud til turister og andre kunder med deres oplevelser og tilbud. Men det hul i markedet har fire vestjyske partnere dækket med onlineplatformen Discover Denmark, som de startede i 2016 i Ringkøbing.

Hver dag søger ca. 1500 turister og andre kunder efter overnatning, shopping og spisesteder på Discover Denmark. De fleste søgninger er fra Midt- og Vestjylland, hvor mange tyske turister og lokale bruger søgemaskinen, men søgningerne fra de større byer vokser også.

Foreløbig markedsfører Discover Denmark 500 mindre og mellemstore midtjyske virksomheder. Og det går rigtig godt med at tiltrække nye brugere og annoncører.

Men ambitionerne er endnu større. De fire partnere vil dække hele Danmark ved udgangen af 2019, og derfor havde de brug for kapital. Via erhvervsrådet i Ringkøbing-Skjern kom de i kontakt med Væksthus Midtjylland og en specialist i kapitaludvidelse.

”Vi skulle have mere benzin på motoren for at nå i mål med vores planer, men kapitaltilførsel vidste vi ikke meget om. Det var virkelig godt at få uvildige øjne til at vurdere virksomheden og fortælle, hvad det ville være klogt at overveje”, siger direktør Simon Haubjerg Jørgensen.

Siden har partnerne sagt ja til at sælge 20 procent af virksomheden til Grenefonden, som støtter lokalt iværksætteri.

”Det har vi gjort med en rigtig god fornemmelse i maven, fordi vi med specialistens kompetencer i ryggen havde overvejet det hele. Bl.a. hvilken type investor vi ville gå efter”, siger Simon Haubjerg Jørgensen.

Virksomheden er udvidet med tre ansatte. Og de kommende år bliver der sandsynligvis flere end syv på lønningslisten, når Discover Denmark bliver landsdækkende.

Casen kort

Udfordring: Behov for kapital til at brede Discover Denmark ud til hele landet.

Løsning: Medfinan-siering til rådgivning om kapitaludvidelse.

Imidt-effekt: 20 procent af virksomheden solgt til Grenefonden med en god mavefornemmelse bygget på solid viden.