Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

ComBigaS får fodfæste i Frankrig

Efter et meget vellykket markedsbesøg i Frankrig har ComBigaS solgt fire biogasanlæg i Bretagne. En ekstern rådgiver med en fortid som eksportdirektør har hjulpet med at bane vej til det nye marked.

(Casen er udarbejdet i 2016)

UDFORDRINGEN

Salget af biogasanlæg i Vestjylland er ikke gået som forventet for den vestjyske virksomhed ComBigaS. Derfor har virksomheden rettet kikkerten mod det internationale marked. Blandt andet Frankrig.

”Men vores biogasanlæg opererer med andre temperaturer, end franskmændene er vant til, så vi skal have dem overbevist om, at vores også virker”, siger direktør Klaus Høgh.

Oveni er der også en sprogbarriere. Men virksomheden kom i kontakt med en tidligere eksportdirektør, og med medfinansiering fra imidt blev han koblet til som ekstern rådgiver for at hjælpe med at bane vejen til det franske marked.

FORLØBET

I samarbejde med rådgiveren planlagde ComBigaS at deltage i en biogasmesse i Bretagne sammen med andre virksomheder fra den danske biogasindustri.

Også et seminar om biogas med danske landmænd med praktisk erfaring og forskere blev arrangeret for lokale landmænd og beslutningstagere. Rådgiveren fungerede som tolk og oversatte power points til fransk.

”Vi har fået rigtig meget værdi ud af den enorme viden, han har om det franske marked, hans kontakter og ikke mindst sprogkundskaber, for franskmændene vil jo helst ikke tale engelsk”, siger Klaus Høgh.

IMIDT-EFFEKTEN

ComBigaS har foreløbig solgt fire biogasanlæg i Bretagne. Inden længe flyver direktøren ned for at være med til at indvie det første.

”Det har været et helt fantastisk forløb for os med et meget fint resultat. Snart har vi et fuldt fungerende biogasanlæg i Frankrig, og det vil gøde jorden for nye kontrakter”, siger Klaus Høgh.

Takket være bistand fra den eksterne rådgiver har ComBigaS også fået den helt rigtige franske partner.

”Uden medfinansiering fra imidt var vores deltagelse på den franske messe sandsynligvis ikke blevet til noget. Men det har betydet utrolig meget for vores muligheder i Frankrig”, siger Klaus Høgh.

ComBigaS planlægger nu en offensiv på det polske marked efter samme model.

Om virksomheden

Navn: ComBigaS

Antal ansatte: 10

Branche: Design og opførsel af biogasanlæg

Kommune: Ringkøbing-Skjern

Hjemmeside: 
www.ComBigaS.dk

Casen kort

Udfordring: Behov for at skabe vækst internationalt.

Løsning: Medfinansiering til forløb med ekstern rådgiver, der har bistået med at bane vejen til det franske marked.

imidt-effekt: Fire biogasanlæg solgt og første anlæg færdigbygget om få måneder.