Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Råd til vækst med hjælp fra kapitalcoach

Fra frugter og bær høstes til Cold Hand Winery sælger den færdige vin, går der let et til to år. Det kræver en del kapital. Ikke mindst når virksomheden samtidig har vokseværk. Et forløb med en kapitalcoach har givet 4.5 mio. kr. i vækstkapital.

(Casen er udarbejdet i 2015)

Udfordringen

Nordiske bær og frugter forvandles til eksklusiv frugtvin i vineriet Cold Hand Winery nær Randers. Starten gik med æblevin i 2010, og siden er vineriet vokset. Restauranter og vinhandlere i bl.a. Danmark, Tyskland og Frankrig aftager gerne frugtvinen.

”Vores vine kan måle sig med de bedste i verden, fordi de klimatiske betingelser for bl.a. æbler er perfekte”, siger direktør Jens Skovgaard, som har fået en af landets største frugtavlere Flemming Jørgensen som partner.

Men vækst kræver kapital, og Jens Skovgaards mentor, en erfaren erhvervsmand, foreslog en kapitalcoach.

Forløbet

Jens Skovgaard vidste fra de første år som iværksætter, at imidt kunne finde sådan en. Og imidt har godkendt et forløb med en kapitalcoach, som bl.a. har hjulpet med at udarbejde en beskrivelse af virksomheden til potentielle investorer, udarbejde budgetter og driftsplaner.

”Han har fungeret som styrmand i hele den proces og leveret et solidt og gennemarbejdet oplæg til potentielle investorer. Og det har givet bonus”, siger Jens Skovgaard.

Med kapitalcoachens mellemkomst er en solid kapitaludvidelse på 4.5 mio. kr. i hus.

”Det har kostet os omtrent en halv million at rejse fire millioner, men det er alle pengene værd”, mener Jens Skovgaard.

Imidt-effekten

Virksomheden har nu råd til at bygge et spritnyt vineri med bedre plads. Også til vinsmagninger. Snart er byggeriet færdig med perfekte rammer til at fortsætte væksten.

Hidtil er omsætningen så godt som fordoblet fra år til år, og det samme forventer Jens Skovgaard bliver tilfældet de kommende år. Ligesom han regner med at få brug for en ny medarbejder mere hvert år.

”Kapitalcoachen har været fantastisk. Uden ham havde vi aldrig fået den kapitaludvidelse.
Jeg har bedt ham om at fortsætte i bestyrelsen, for vi blevet så store, at det er vigtigt at have en dygtig tal-mand. Jeg har hverken tid eller samme økonomiske overblik”.

Pengene fra imidt til kapitalcoachen er ikke det vigtigste for direktøren. Forløbet var en anledning til at komme i gang med at skaffe kapital til vækst. Nu er der plads til endnu flere frugtvine f.eks.
på solbær, stikkelsbær og hyldeblomst.

Om virksomheden

Navn: Cold Hand Winery
Antal ansatte: 4
Kommune: Randers
www.coldhandwinery.dk

Casen kort

Udfordring: Behov for kapital udefra til at finansiere vækst og byggeri af nyt vineri.
Løsning: Medfinansiering til rådgivning om kapitaltilførsel.
Imidt-effekt: Plads til at udvide med flere frugtvine og nye arbejdspladser de kommende år.