CeramicSpeed forbedrer industriens konkurrence- evne

CeramicSpeed har fået dokumentation for, at deres specialproducerede hybridlejer med keramiske kugler kan øge produktiviteten i en lang række virksomheder. Nu er ambitionen at være med til at forbedre konkurrenceevnen for dansk industri.

UDFORDRINGEN

Skift stålkuglelejerne i produktionsudstyret ud med hybridlejer med keramiske kugler og få en langt bedre oppetid. Det er påstanden, som CeramicSpeed de seneste år har serveret for produktionsvirksomheder i industrien.

Men som producent og leverandør af de specialfremstillede hybridlejer har CeramicSpeed ikke adgang til detailtallene i de enkelte virksomheder, og en konkret udregning af konkurrenceforbedringen har de derfor ikke kunnet underbygge deres påstand med.

”For at få industrien til at se potentialet i at bruge de nye lejer, havde vi brug for et håndgribeligt bevis for, at det betaler sig at optimere produktionsudstyret. Vi ville gerne demonstrere det i fuld skala i fødevareindustrien, og med støtte fra imidt har vi udarbejdet et projekt i Norway Seafood med PRONOR IndustriTeknik og Vesko som rådgiver,” fortæller direktør Bøje Schaumann Kjær fra CeramicSpeed.

FORLØBET

I forløbet har Vesko i samarbejde med Norway Seafood kortlagt fiskeproducentens produktionseffektivitet, mens PRONOR IndustriTeknik har haft fokus på mekaniske optimeringsmuligheder.

”En ting er, hvad man teoretisk kan producere pr. dag, og noget andet er, hvad man rent faktisk producerer pr. dag. Vi har fået et indblik i, hvor stor en rolle det mekaniske spiller for stoptiden og har så set på, hvordan vi kan reducere denne ved hjælp af hybridlejerne,” forklarer Bøje Schaumann Kjær.

Mens Norway Seafood har fået et detaljeret billede af produktionseffektiviteten og indsatsområder i virksomheden, har projektet vist, at CeramicSpeeds hybridlejer vil kunne eliminere ca. halvdelen af stoptiden i produktionen hos fiskeproducenten. Det kan betyde en effektivisering på 2-3 procentpoint.

IMIDT-EFFEKTEN

”Vi har fået dokumentation for, at vores produkt kan forbedre konkurrenceevnen hos industrivirksomheder,” siger Bøje Schaumann, der nu kan tage de konkrete tal med til andre virksomheder og præsentere dem for det potentiale, der ligger i at anvende CeramicSpeeds hybridlejer. Lejernes funktion er både billigere i drift og har en fire-otte gange længere levetid end de traditionelle stålkuglelejer.

”Vi har 200 kunder i dag i Danmark, så på den måde er der allerede mange, der kender til den positive historie, men vi vil gerne have udbredt kendskabet yderligere og dermed i sidste ende være med til at forbedre konkurrenceevnen for dansk industri,” slutter Bøje Schaumann.

Om virksomheden

Virksomhed: 
CeramicSpeed A/S


Antal ansatte:
 20

Kommune:
 
Holstebro


Hjemmeside:
 
www.ceramicspeed.com

Casen kort

Udfordring: Underbygning af påstand om, at hybridkeramiske kuglelejer øger produktiviteten.

Løsning:
Medfinansiering fra imidt til analyse af en fødevarevirksomheds effektivitetsstigning ved udskiftning af stålkuglelejer til hybridlejer med keramiske kugler.

imidt-effekt:
Et konkret bevis for, at CeramicSpeeds hybridlejer kan forbedre konkurrenceevnen hos virksomheder i industrien.

Tilmeld Nyhedsbrev