Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Vokseværk i Bosolog efter kun et år

Bosolog har efter et klyngesamarbejde med to andre innovative virksomheder taget et tigerspring fremad. Første medarbejder er ansat, og nummer to er på vej.

(Casen er udarbejdet i 2016)

UDFORDRINGEN

Hvordan får man en unik iværksætteridé op at flyve til globale kunder? Den udfordring stod direktør Jesper Ravn Jacobsen og hans partnere Michael Pedersen og Jørn Hansen med i 2014, hvor de startede virksomheden Bosolog.

Virksomhedens navn er strikket sammen af ordene box, software og log, for de sælger overvågning af værdifulde genstande, når de transporteres eller opbevares på f.eks. et lager.

Kunder kan via en multisensor og et login til Bosologs webservice følge, om alt går planmæssigt under transporten fra f.eks. Europa til Asien. Og hvis ikke, hvad der er sket, hvornår og hvor. Undervejs registreres temperatur, fugt og stød i boksen.

FORLØBET

Via imidt har Bosolog deltaget i et netværkssamarbejde med to andre innovative virksomheder, der også har potentiale til vækst gennem internationalisering.

”Det har været berigende at være med i et netværk med andre virksomheder og drøfte udviklingen af vores webservice med dem. Vi har også været på rundtur til kunder for at få input fra dem”, siger Jesper Ravn Jacobsen.

For en nystartet virksomhed betyder det meget at få medfinansiering fra imidt, påpeger han.

IMIDT-EFFEKTEN

”Vi har haft et gigantisk udbytte. Først og fremmest fordi den økonomiske støtte, vi har fået til processen med at få vores webservice på plads, har frigjort midler, som vi har brugt offensivt til at komme ind på markedet på en mere optimal måde”, siger Jesper Ravn Jacobsen.

Bosolog har allerede vokseværk. Den første medarbejder er ansat, og nummer to er på vej.  På kundelisten er store globale spillere, der er godt i gang med at teste multisensorerne.

”Vi er kommet meget længere, end vi ville være kommet uden imidt. At andre udefra har vurderet, at det er værd at investere i vores virksomhed har været en anerkendelse, og det har bragt os et stort skridt videre”, siger Jesper Ravn Jacobsen.

Om virksomheden

Navn: Bosolog

Antal ansatte: 4 snart 5

Branche: IT

Kommune: Silkeborg

Hjemmeside:
www.bosolog.dk

Casen kort

Udfordring: At få en unik iværksætter-idé om intelligent overvågning af værdifuldt udstyr ud til kunder på verdensmarkedet.

Løsning: Medfinansiering til et netværksforløb om samarbejde med to andre virksomheder med vækstpotentiale.

imidt-effekt: De første globale kunder er godt i gang med at teste Bosologs produkt, den første medarbejder er ansat, og nummer to er undervejs.