Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Succes med eksport af stålsiloer

BM Silo eksporterer til 38 lande. Flest i Europa men også på fjerne kontinenter får forhandlere besøg af sælgere fra Holstebro-virksomheden.

(Casen er udarbejdet i 2015)

På en tidligere landejendom i Tvis ved Holstebro producerer BM Silo stålsiloer, der pakkes ned som samlesæt og stilles op over hele verden til opbevaring af tørre ingredienser bl.a. i landbruget. Hele 85 procent af omsætningen går til eksport. Flest stålsiloer sælges i Tyskland og Australien.

Adm. direktør Dorte Martinsen satser benhårdt på eksport for at sikre virksomhedens overlevelse. Og det har vist sig at være den helt rigtige strategi, for virksomheden vokser og har nu 35 medarbejdere.

BM Silo er grundlagt i 1965 af hendes svigerforældre, som tog hul på eksport til Tyskland i 1970. Siden 2009 har Dorte Martinsen drevet virksomheden sammen med sin mand Claus Martinsen, der er eksportchef. De var fra starten overbevist om, at væksten skulle ske på udenlandske markeder.

”Uden vores skarpe fokus på eksport havde vi ikke overlevet”, siger Dorte Martinsen.

Hun anbefaler varmt små og mellemstore virksomheder at rette blikket mod eksportmarkederne. BM Silo har flittigt brugt Væksthus Midtjylland på vejen ud i verden.

”Der er meget hjælp at hente i form af god sparring og medfinansiering, og det har hjulpet os til at undgå faldgruber. Når virksomheden er for lille til selv at have specialister ansat, kan vi trække specialist-viden ind, når vi har brug for det. Det har vi fået rigtig meget ud af, så virksomheden i dag står mere solidt i kraft af den viden og sparring, vi har fået”, fremhæver Dorte Martinsen.

Væksthus Midtjylland har bl.a. hjulpet BM Silo med at medfinansiere et program til at beregne jordskælv og vindforhold i Australien. Og her seks år senere er Australien sammen med Tyskland, Storbritannien og Sverige virksomhedens største marked.

BM Silo er også via væksthuset vist videre til Udenrigsministeriets Vitus eksport-program og har fået hjælp til eksport til Canada, der er et voksende marked for virksomheden.