Error loading MacroEngine script (file: Offer.cshtml)

Digitalisering skaber vækst i Avichem

Avichem har vundet it-forums specialpris 2016 efter en vækstinvestering fra imidt og en tre år lang rejse mod en ny forretningsmodel baseret på it. Et stigende antal kunder abonnerer nu på Avichems kemividen.

(Casen er udarbejdet i 2014)

Udfordringen

Hvordan får jeg min virksomhed til at vokse? Det spørgsmål tumlede Anette Østerby med for seks år siden. Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed med speciale i kemikalier og sikkerhed, arbejdede hun rigtig meget på 5. år.

”Jeg indså, at det var næsten umuligt at vokse ved at sælge specialiserede og fagligt tunge opgaver på timebasis”,siger direktør Anette Østerby

Derfor slog hun straks til, da Væksthus Midtjylland tilbød hende at deltage i et vækstforløb for kvinder ”Kvinder ka”.

Forløbet

Forløbet strakte sig over et års tid og satte mange tanker i gang. Og Anette Østerby fik den ide at ”pakke” sin rådgivning ind i et it-system.

Hun fik bevilget 50.000 kr. til at udvikle idéer sammen med kreative it-folk og udviklede databasen Chemical Online Service, hvor virksomheder bl.a. får kemividen om egne produkter. Derefter kom hun via Væksthus Midtjylland med i ”Grønne Forretningsmodeller” under Region Midtjylland og Erhvervsstyrelsen og udviklede Chemical Online Service i bæredygtig retning.

”Det var fantastisk at blive udvalgt til ”Grønne forretningsmodeller”.  Jeg har fået suveræn sparring, som har løftet Avichem. Og det får vi stadig fra den imidt-konsulent, som var tilknyttet. I sidste uge var hun på besøg for at tilbyde yderligere sparring”, fortæller Anette Østerby.

Imidt-effekten

Siden ”Grønne forretningsmodeller” sluttede for et år siden, har Avichem oplevet en stigende interesse fra virksomheder for at abonnere på viden om kemikalier og få hjælp til at erstatte dem med miljøvenlige.

I dag betjener Avichem bl.a. store kunder som Alfa Laval, ABB, AVK og Widex og har for nylig kronet tre års ihærdig indsats med at vinde it-forums specialpris.

”Nu er vi 6 medarbejdere tilknyttet Avichem inklusiv studentermedhjælpere i perioder med spidsbelastning. Og vi forventer mere vækst. Også udenfor Danmarks grænser. Vores engelske version benyttes foreløbig i Polen og Litauen”, siger Anette Østerby.

Senest har Avichem fået en forespørgsel på en svensk version af miljøplatformen.

Om virksomheden

Navn: Avichem ApS

Antal ansatte: 6

Branche: enkeltmandsvirksomhed med speciale i kemikalier og sikkerhed

Kommune: Skanderborg

www.avichem.dk

Casen kort

Udfordring: Behov for strategi til vækst.

Løsning: Vækstinvestering til at transformere forretningsmodellen ved hjælp af it og udvikle et it-baseret værktøj til produktions- og servicevirksomheder.

Imidt-effekt: Avichem får et stigende antal kunder til den webbaserede database og er nu ude på eksportmarkederne.