Ekstra likviditet giver Amplex flere muskler

Efter en tid med knappe likvider har Amplex fået økonomisk stabilitet og ekstra muskler til vækst i Tyskland. En kapitalcoach hjalp virksomheden med at finde den nødvendige kapital.

Udfordring

Amplex i Aarhus, der udvikler og sælger SmartGrid-udstyr som bl.a. intelligent styring af gadelys, har slået en økonomisk kolbøtte. Først gik virksomheden i knæ, for så at komme op igen.

Den trængte økonomi har gjort det tydeligt for bestyrelsen, at Amplex har brug for en ekstern investor.

”Vi sælger større anlæg til bl.a. kommuner, og derfor skal vi afspejle en høj grad af økonomisk stabilitet, hvis de skal turde engagere sig med os”, fortæller director og medejer Jann Mosgaard.

Forløbet

Via imidt har Amplex fået hjælp fra en kapitalcoach til at skrue en skarp investor-præsentation sammen og fremføre den for en kreds af mulige investorer i København og i Tyskland. Men desværre bed ingen på.

”Investorerne er typisk interesserede i opstartsvirksomheder, og selvom vi opfatter os selv som ny, fordi vi har genskabt virksomheden økonomisk, har vi stadig en historik. Så vi falder midt mellem to stole”, forklarer Jann Mosgaard.

Derefter satte kapitalcoachen Amplex i kontakt med Vækstfonden, og så var der bonus. Nu har Amplex fået ro i økonomien og kan koncentrere sig om vækst.

Imidt-effekten

”En stærk kapitalpartner i ryggen er en styrke for os, når vi skal konkurrere med store internationale aktører”, fortæller Jann Mosgaard.

Samtidig har Amplex fået den nødvendige likviditet til at eksekvere en strategi om vækst på det tyske marked. Her har imidt givet virksomheden en håndsrækning ved at medfinansiere en markedskyndig konsulent, som Jann Mosgaard har gennemtrawlet Tyskland med.

Resultaterne er så lovende, at Amplex nu har valgt at ansætte konsulenten som sælger og åbne et kontor i Berlin. De første pilotprojekter med tysk gadebelysning er i fuld gang.

”Vi ville ikke være nået så langt uden hjælpen fra imidt”, siger Jann Mosgaard.

Om virksomheden

Navn: Amplex

Antal ansatte: 8

Kommune: Aarhus

Hjemmeside:
www.amplex.dk

Casen kort

Udfordring: Mangler kapital, der kan stabilisere virksomhedens økonomi.

Løsning: En kapitalcoach hjælper virksomheden med at gøre sig attraktiv for investorer og skaffe ny kapital.

Imidt-effekt: Amplex har fået en stærk finansiel partner - og hul på det tyske marked.

Tilmeld Nyhedsbrev